completeit

Dodatkowe atuty

W procesie destylacji drzewa sandałowego, powstaje jeden z najbardziej cenionych składników zapachowych, który stosuje się w aromaterapii.

Olejek z drzewa sandałowego nie posiada jednak jedynie walorów zapachowych, ponieważ wykazuje również działanie lecznicze.

Posiada właściwości antybakteryjne, antyseptyczne i ściągające.

Ze względu na te cechy jest bardzo często wykorzystywany z przemyśle kosmetycznym.

Nadaje się do pielęgnacji cery tłustej, mieszanej i trądzikowej, ponieważ będzie pomagał zniwelować wypryski, oczyścić zanieczyszczenia, zlikwidować widoczność rozszerzonych porów i przywrócić naturalny poziom nawilżenia skóry.

Olejek z drzewa sandałowca nadaje się również do pielęgnacji cery dojrzałej czy odwodnionej ze względu na to, że pozwoli on przywrócić naturalne nawodnienie i natłuszczenie skóry.

Oprócz występowania tego olejku w przemyśle kosmetycznym, olejek z drzewa sandałowego wykazuje wiele działań leczniczych.

stomatologia Gastroentelogia kolonoskopia poznań i esdoskopia w Poznaniu

Likwiduje napięcia nerwowe, stres oraz ma wpływ na leczenie bezsenności.

 .